Hoe werkt het Schoklandfonds?

Minister Koenders stelde onlangs vijftig miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan het behalen van de Millennium Ontwikkelingsdoelen. Misschien komt uw project in aanmerking voor subsidie uit het fonds.

Met het fonds wil minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) ideeën, initiatieven en projecten uit de samenleving faciliteren die het behalen van éé n of meer van de acht Millennium Ontwikkelingsdoelen dichterbij brengen. Aanvragen voor een bijdrage uit het fonds moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Op de pagina over het Schoklandfonds vindt u meer informatie over de voorwaarden.

Het Schoklandfonds kwam tot stand tijdens de Schoklandmanifestatie van 30 juni 2007. Op Schokland tekenden verschillende bedrijven, organisaties, departementen en particulieren het Akkoord waarmee zij zich verplichtten mee te helpen aan armoedebestrijding wereldwijd. De armoedebestrijding is vertaald in acht meetbare Millennium Ontwikkelingsdoelen, te behalen vóór 2015. Voorbeelden van doelen zijn; in 2015 zijn extreme armoede en honger uitgebannen, of; in 2015 gaan alle jongens en meisjes naar school.