Internationale Samenwerking naar NCDO

De Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling heeft per 1 januari 2007 de uitgave van het blad Internationale Samenwerking (IS) overgenomen.

De Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO) heeft per 1 januari 2007 de uitgave van Internationale Samenwerking (IS) van het ministerie van Buitenlandse Zaken overgenomen. De minister voor Ontwikkelingssamenwerking brengt het gratis magazine onder bij de NCDO omdat IS bijdraagt aan de nieuwe taakstelling van de draagvlakorganisatie: een brugfunctie vervullen tussen burger en overheid.

Vorig jaar begon NCDO al met de uitgave van het jongerenblad Samsam. Beide tijdschriften sluiten goed aan bij de doelstelling van NCDO om te informeren over ontwikkelingssamenwerking en de maatschappelijke betrokkenheid bij het thema te vergroten.

In de praktijk heeft deze overname geen grote gevolgen voor de inhoud van IS. Het voorlichtingsblad brengt ook in 2007 toegankelijke artikelen over de praktijk van ontwikkelingsbeleid. Daarbij zal de redactie van IS, die inmiddels naar NCDO is overgegaan, de resultaten van ontwikkelingssamenwerking blijven belichten en daarbij niet terugdeinzen voor de dilemma’s die daarbij een rol spelen. Daarnaast is er meer aandacht voor de duizenden burgers en ondernemers die zich - dikwijls op geheel eigen wijze - inzetten voor ontwikkelingssamenwerking.

Redactieadres:
Postbus 94020
1092 AD Amsterdam
telefoon: 020-5682055
e-mail: is@ncdo.nl