Koenders bezoekt Leiden ter ere van stedenbanden met Nicaragua

Minister Koenders bracht woensdag een werkbezoek aan ROC Leiden en het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland - Nicaragua in Leiden.

Het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland - Nicaragua (LBSNN) is een samenwerkingsverband van gemeenten en particuliere stedenbandorganisaties in Nederland. De grote en middelgrote steden uit beide landen nemen deel aan deze samenwerking.

"Het werk van de Nederlandse ambassade in Nicaragua en de stedenbanden sluiten goed bij elkaar aan en kunnen elkaar wederzijds nog verder versterken, zoals op het gebied van onderwijs en goed bestuur", aldus minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking).

Tijdens het werkbezoek toonden leerlingen van het ROC hun betrokkenheid bij de stedenband Leiden-Juigalpa. De minister ontving uit een traditionele piñata een intentieovereenkomst waarin verschillende Leidse organisaties (woningcorporaties, bedrijfsleven, scholen en maatschappelijke organisaties) verklaarden zich in te zetten voor de Millennium Ontwikkelingsdoelen in Juigalpa. LBSNN en Hivos zullen het ingezamelde bedrag verdubbelen.

Aansluitend sprak de minister met vertegenwoordigers van verschillende stedenbanden over de relatie met Nicaragua en de wijze waarop samenwerking verbeterd kan worden. Ook wisselde hij ervaringen uit met jongeren over hun projecten in Nicaragua.