Koenders investeert in kwaliteit van leraren in Indonesië

Koenders: "Het is ontzettend belangrijk om te investeren in de kwaliteit van leraren om zo de uitval van leerlingen tegen te gaan."

Dit zei hij donderdag aan het begin van zijn bezoek aan Indonesië. Momenteel is minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) in de provincie Atjeh waar hij de wederopbouw van het gebied na de tsunami van 2004 bekijkt.

Hier maakte hij bekend dat Nederland 42 miljoen euro bijdraagt aan een nieuw onderwijsprogramma genaamd Better Education through Reformed Management and Universal Teacher Upgrading (BERMUTU). Dit programma wordt samen met de Wereldbank ondersteund.

Koenders is blij met het feit dat binnen dit onderwijsprogramma het onderwijs in afgelegen gebieden prioriteit krijgt omdat veel kinderen daar nog niet naar school gaan.

Doel van dit programma is het verbeteren van de algehele kwaliteit en prestaties van leerkrachten in Indonesië door verbetering van kennis en pedagogische vaardigheden in schoolklassen. Het programma wordt uitgevoerd door het ministerie van Nationaal Onderwijs en het ministerie van Religieuze Zaken van Indonesië.