Koenders op werkbezoek in Ede en Utrecht

Minister Koenders heeft op maandag 21 mei een werkbezoek gebracht aan Ede en Utrecht. Samen met Minister-president Balkenende en staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken bracht hij een bezoek aan het Marnix College en het bedrijf Econcern.

Op het Marnix College in Ede was een discussie met leerlingen georganiseerd over internationale onderwerpen. Er werd uitgebreid van gedachten gewisseld over Europa, de Millennium Doelstellingen, internationale handel en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bij Econcern in Utrecht kregen de bewindslieden presentaties over diverse projecten, onder meer een project in Afrika over internetcafe’s die op zonne-energie werken, een airconditioning project op de Antillen en een project over biomassa in Midden Amerika.

Na de middag ging de minister samen met de premier en de staatssecretaris van EZ naar de Jaarbeurs. Daar was een bijeenkomst van het hele kabinet. Alle bewindslieden gingen aan een eigen tafel in debat met burgers. Minister Koenders sprak met twaalf mensen over de millenniumdoelen. Deze gesprekken worden gebruikt voor het opstellen van het beleidsplan, dat het kabinet in juni naar de Tweede Kamer zal sturen.