Koenders reikt eerste Millenniumdoelen Award uit

Zondag reikte minister Koenders de eerste officiële Millennium Development Goals Award uit aan de Nederlandse band Bløf. Dit deed hij tijdens Festival Mundial in Tilburg. De prijs is bedoeld voor internationale artiesten die zich inzetten voor de strijd tegen de armoede in de wereld.

De 'Millennium Development Goals (MDG's)' is een campagne van de Verenigde Naties in de strijd tegen armoede. Om de campagne van de VN en het werk van de artiesten onder de aandacht te brengen is deze nieuwe MDG Award in het leven geroepen.

De MDG Award is een internationale prijs die tot 2015 uitgereikt wordt aan artiesten die zich inzetten voor het leveren van een bijdrage aan de doelen. De komende jaren vindt de uitreiking van de MDG Award plaats in verschillende steden in Europa. In nauwe samenwerking met betrokken organisaties als de VN, overheden, internationale hulporganisaties en Europese partners zal er gewerkt worden aan een reeks shows met als doel de aandacht rond de MDG’s te verhogen.

“De MDG Award is een uitstekende manier om via muziek de Millenniumdoelen onder de aandacht te brengen van een breed en relatief jong publiek. Het betrekken van een breder publiek is van groot belang om de achterstand bij het behalen van die doelen in 2015 in te lopen. We boeken steeds betere resultaten en daarom heb ik besloten om een speciale ambassadeur voor Millenniumdoelen te benoemen: Stella Ronner-Grubacic.” aldus minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking).

Bløf is in de prijzen gevallen vanwege hun samenwerking in verschillende ontwikkelingslanden met lokale artiesten. In hun muziek vragen zij aandacht voor armoedevraagstukken en schoon drinkwater.