Lespakket over vrede en veiligheid en Afghanistan

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een on-line lespakket ontwikkeld over Vrede en Veiligheid met een speciale focus op Afghanistan.

Het lespakket behandelt onder andere vredesmissies en geeft uitleg over de zogenaamde 'ge ïntegreerde aanpak' van de drie D's; Defense, Development en Diplomacy. Hoe dit beleid in de praktijk eruit ziet, wordt uitgelegd aan de hand van de Nederlandse inzet in Afghanistan.

Het pakket bestaat uit zogeheten factsheets en biedt materiaal voor zowel de onderbouw als de Tweede Fase van het voortgezet onderwijs. Ook is een docentenhandleiding beschikbaar. U kunt het lespakket gratis downloaden.

Het ministerie heeft het lespakket op verzoek van scholen samengesteld ter ondersteuning van de schoolvoorstelling ‘Breekbaar Nieuws’ over Afghanistan. De komende maanden trekt deze voorstelling van oud-nieuwslezer Gijs Wanders langs middelbare scholen.

Het is niet de eerste keer dat het ministerie een lespakket ontwikkelt. Vanuit preventief oogpunt is er bijvoorbeeld al eerder een lespakket over drugssmokkel ontwikkeld.

Meer informatie over de schoolvoorstelling vindt u op www.breekbaarnieuws.nl.

Klik hier voor het videoverslag van de première.