Lezing: Marokko tussen traditie en moderniteit

Is de Marokkaanse koning Mohammed VI een moderne hervormer? Of houdt hij vast aan tradities, en wil hij alle macht in eigen handen houden? Op 3 april houdt journalist Julie van Traa op uitnodiging van Buitenlandse Zaken een lezing over traditie en moderniteit in Marokko. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Van Traa behandelt in haar lezing de Marokkaanse transitie naar een moderne democratie en economie. Ook houdt zij de paradoxen van het hedendaagse Marokko, een land dat lijkt te balanceren tussen moderniteit en traditie, tegen het licht. Klopt ons beeld van de Marokkaanse ontwikkeling als een voorbeeld voor de Arabische wereld?

Van Traa is journalist in Casablanca. Ze bericht regelmatig over politieke zaken en onderwerpen uit het dagelijkse leven van Marokkanen. Ze werkt als correspondent voor Trouw, het Financieele Dagblad, De Pers, Vrij Nederland en De Morgen. Ook heeft zij meegewerkt aan televisieprogramma’s van Al Jazeera International, NOS, Netwerk en de Deense televisie.

De directie Noord-Afrika en Midden-Oosten (DAM) van het ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert regelmatig lezingen en discussieavonden over de regio. Eerdere onderwerpen waren bijvoorbeeld 'Perspectieven voor democratie in het Midden-Oosten' en 'Energie en ideologie – een strategische analyse van het Amerikaanse Midden-Oostenbeleid'.

Lokatie: Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag
Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.45 uur)
Toegang: gratis
Voertaal is Nederlands
Aanmelden vóór 31 maart per e-mail DAM@minbuza.nl o.v.v.: ‘lezing 3 april’