Lezing verzorgd door Flynt Leverett over het Amerikaanse Midden-Oostenbeleid

U kunt op 20 juni aanwezig zijn bij een lezing over het Amerikaanse Midden-Oostenbeleid, verzorgd door Flynt Leverett. Het ministerie organiseert de bijeenkomst.

De vooraanstaande Amerikaanse Midden-Oostenexpert beschrijft in zijn boek ‘ Inheriting Syria’ (2005) wat de wereld wel en niet van de Syrische president Bashar El Assad mag verwachten. En hoe de Verenigde Staten (VS) daarop zou moeten inspelen in het kader van het bredere Amerikaanse Midden Ooosten-beleid. Als directeur van het Geopolitics of Energy Initiative van de New America Foundation (sinds 2005) gaat Leverett vooral in op het thema energievoorzieningszekerheid.

Tot 2003 was Leverett adviseur voor het Midden-Oostenbeleid bij the National Security Council van de regering Bush. In deze functie adviseerde hij president Bush en minister Rice over Arabisch-Israelische aangelegenheden en de relaties van de VS met Egypte, Saoedi-Arabië, Jordanië, Israël, Syrië, Libanon en de Palestijnse Gebieden. Hij geldt als één van de meest gezaghebbende Syrië -experts in de VS.

Deze bijeenkomst vindt plaats in het kader van een reeks lezingen en debatten, georganiseerd door de directie Noord-Afrika en Midden-Oosten (DAM) van het ministerie van Buitenlandse Zaken. DAM en DWH nodigen u van harte uit voor deze lezing, die plaats zal vinden op woensdag 20 juni van 20.00 uur tot 21.30 uur in Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag. De zaal is open om 19.45 uur. Aansluitend is er een borrel. Een schriftelijke bevestiging van uw aanmelding voor deze Engelstalige lezing zien wij graag vóór 16 juni tegemoet via DAM@minbuza.nl, onder vermelding van: ‘ lezing 20 juni’. De toegang is gratis.