Minister Koenders blogt

Sinds vandaag staat een weblog van minister Koenders op de website van het televisieprogramma EenVandaag. Tijdens de grote publieksmanifestatie 'Het Akkoord van Schokland' op 30 juni jl. kondigde de minister aan dat hij in de komende jaren 50 miljoen euro beschikbaar stelt.

Deze 50 miljoen is bestemd voor de ondersteuning van goede, vernieuwende samenwerkingsverbanden tussen bedrijven, organisaties, doeners en denkers die katalyserend kunnen werken voor het behalen van de Millennium Ontwikkelingsdoelen.

"De halve wereldbevolking heeft eind dit jaar een mobiele telefoon. Tegelijkertijd heeft 1,2 miljard mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Welkom in the global village!. 77 miljoen kinderen gaan niet naar school en miljoenen sterven aan ziekten die met inenting te voorkomen zijn. Samen kunnen we er iets aan doen", schrijft de minister.
De bedoeling van het 'Schoklandfonds' is om initiatiefnemers te ondersteunen, die zelf al een groot deel van de financien bijeen hebben, maar nog een klein beetje geld nodig hebben om samen iets groots te bewerkstelligen. Uiteraard gaat het om kwalitatief goede ideeen gericht op het effectief naderbij brengen van de Millennium Ontwikkelingsdoelen. "Ik daag iedereen uit hier goed over na te denken. Samen kunnen we een verschil maken. Ik wens u vast een vruchtbare vakantie."