Nederland ondersteunt Duitse ontwikkelingshulp in Afghanistan

Minister Koenders tekende vanochtend een driejarig contract van totaal 34 miljoen euro met een Duitse ontwikkelingsorganisatie die actief is in Uruzgan (Afghanistan).

De organisatie, Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit (GTZ), houdt zich bezig met het verbeteren van toegang tot markten voor boeren, het opzetten van kleine bedrijven en coöperaties, en andere inkomensgenererende projecten. Ook helpt GTZ het provinciale- en districtsbestuur bij het uitvoeren van hun taken. De Duitse hulporganisatie gaat een belangrijke weg tussen Chora en Tarin Kowt in Uruzgan aanleggen die handel en ontwikkeling in de provincie zal helpen.

Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) is enthousiast over de samenwerking met de Duitse organisatie. "De Nederlandse regering heeft beloofd nog meer aandacht te besteden aan opbouwactiviteiten in Uruzgan en de samenwerking met GTZ is een eerste belangrijke stap", aldus Koenders. "Het is niet alleen een belangrijke bijdrage aan de economische ontwikkeling van Uruzgan, maar ook versterking van het lokale bestuur, waardoor het Afghaanse gezicht van de opbouw wordt vergroot".