Nederland steunt slachtoffers orkaan Felix

Minister Koenders en minister Verhagen hebben noodhulp toegezegd voor slachtoffers van orkaan Felix.

Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) stelde vrijdag een bedrag van 200.000 € beschikbaar. Deze bijdrage wordt via het Nederlandse Rode Kruis overgemaakt naar de Internationale Federatie van het Rode Kruis (IFRC). "Het is van groot belang dat de slachtoffers van deze orkaan, die vooral in één van de armste delen van Nicaragua zijn gevallen, zo snel mogelijk worden geholpen. Het Internationale Rode Kruis is zeer goed in staat om snel en effectief hulp te bieden", aldus Koenders (Ontwikkelingssamenwerking). De IFRC gebruikt het geld om tenten, voedsel, medicijnen en water te verstrekken aan slachtoffers.

Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) financiert de noodhulp die Hr. Ms. Van Nes, een stationsschip van de Koninklijke Marine, op dit moment verleent in Noord-Oost Nicaragua.

Orkaan Felix, een orkaan in de zwaarste categorie, richtte op 4 en 5 september grote schade aan in het Noord-Oosten van Nicaragua en in Honduras. Volgens de Nicaraguaanse autoriteiten heeft Felix ruim honderdduizend mensen getroffen.