Nieuwe onderzoeksterreinen IS-Academie bekend

De Academie Internationale Samenwerking (IS-Academie) van Buitenlandse Zaken besteedt in 2008 aandacht aan migratie en ontwikkeling, duurzame energie, lerende organisatie en fragiele staten. Onderzoeksinstituten die op deze gebieden willen samenwerken met het ministerie, kunnen vanaf heden belangstelling aangeven.

In het eerste kwartaal van 2008 organiseert het ministerie workshops om potentiële partners voor de vier onderwerpen bij elkaar te brengen. Universiteiten en andere wetenschappelijke onderzoeksinstituten kunnen vanaf heden tot en met 31 januari hun belangstelling voor deelname kenbaar maken. Het ministerie neemt contact op met de inzenders.

De IS-Academie bestaat sinds 2005 en is een samenwerkingsprogramma tussen Buitenlandse Zaken en wetenschappelijke instituten. Doel van de Academie is de samenwerking en kennisuitwisseling tussen beleidsmakers en wetenschappers te bevorderen. Inmiddels lopen er vijf onderzoekstrajecten met verschillende universiteiten over HIV/Aids, onderwijs, armoede en goed bestuur, het maatschappelijk middenveld en de Afrikaanse staat.