Prijzen voor vrijwilligers Oost-Europese ontwikkelingsprojecten

Op 30 mei zijn op het Ministerie van Buitenlandse Zaken prijzen uitgereikt aan vrijwilligersprojecten voor maatschappelijke transformatie in Oost-Europa.

Deze jaarlijkse dag vond plaats in het kader van het programma voor maatschappelijke transformatie (Matra).

Er waren drie publieksprijzen en een juryprijs. De publiekssprijzen gingen naar “Studenten voor Oekraïne” uit Nijmegen voor een project waarbij medische apparatuur naar Oekraïne werd gestuurd, de stichting “Red de kinderen in Marokko” voor het opzetten van een multifunctioneel centrum en “Humanitaire hulp kinderen Oekraïne” voor de bouw van een kindercentrum. De juryprijs ging naar “Family Mission Work Team” uit Utrecht voor het opzetten van een multicultureel ontmoetingscentrum in Servië.

Alle prijswinnaars ontvingen een oorkonde uit handen van Jan Henneman, Plaatsvervangend Directeur-Generaal Regiobeleid en Consulaire Zaken, die de prijzen namens Staatssecretaris Timmermans uitreikte. De winnaars van de eerste prijzen kregen daarnaast een cheque van € 7.500 ten behoeve van hun project. Ook reikte hij een cheque van € 5.000 uit aan Fons Joosten van de stichting “Vrienden van Ziburys”, waarvan de ingezamelde goederen door brandstichting verloren gingen.