Publieksdebat over klimaatverandering en risico's

Op 21 maart zal er een publiek debat plaatsvinden over klimaatverandering en de risico’s die dit met zich meebrengt voor duurzame ontwikkeling en armoedebestrijding. ‘Klimaatscans’ uitgevoerd in Bangladesh, Bolivia en Ethiopië zullen onderwerp van discussie zijn.

De Directie Milieu en Water van het Ministerie van Buitenlandse Zaken nodigt iedereen uit voor een publiek debat over klimaatverandering en de risico’s die dit met zich meebrengt voor duurzame ontwikkeling en armoedebestrijding. Het debat vindt plaats op 21 maart 2007 van 17.30 tot 20.00 uur in ‘Theater Diligentia ’ aan het Lange Voorhout 5 in Den Haag.

Een team van lokale en internationale consultants heeft ‘klimaatscans’ uitgevoerd in Bangladesh, Bolivia en Ethiopië om vast te stellen in welk opzicht klimaatrisico’s de door Nederland gesteunde programma’s beïnvloeden. Deze scans worden gepresenteerd en zullen het onderwerp van de avond zijn. Vier vertegenwoordigers uit Bangladesh, Bolivia en Sudan, betrokken bij besluitvorming over de besteding van ontwikkelingsgelden, wonen het debat bij.

De Directeur van de Directie Milieu en Water, Gerben de Jong, zal het debat openen en de avondvoorzitter is Bram van Ojik, Directeur Inspectie Ontwikkelingssamenwerking en Beleidsevaluatie (IOB).