Teken samen met Koenders en Borsato het Akkoord van Schokland

Ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, extreme armoede, oneerlijke handel. Nederland wil er een einde aan maken. Minister Koenders organiseert daarom op 30 juni een groot evenement op Schokland.

Op het voormalig eiland in de Noordoostpolder kunt u debatteren en speeddaten met leden van het kabinent, talkshows, muziekoptredens of performances bijwonen. Prominenten als Jacobine Geel, Paul Rosenmöller, Yvon Jaspers en Martin Bril verzorgen ook verschillende onderdelen.

Tijdens de opening spreekt minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) onder andere met Marco Borsato. De zanger zal er ook optreden, maar hij is vooral aanwezig om zijn steun te betuigen aan de armoedebestrijding. Borsato zal dan ook zijn handtekening zetten onder het Akkoord van Schokland.

Het Akkoord is een contract van de overheid met bedrijven, instellingen en particulieren om zich in te zetten voor één van de acht internationaal afgesproken Millennium Ontwikkelingsdoelen van 2015 ('Project 2015'). In het contract staat wat zij concreet gaan doen om die doelen te halen. De doelen staan centraal in het Nederlands regeringsbeleid. Minister Koenders voert namens het kabinet de regie over Project 2015. 2015 komt steeds dichterbij. En om de doelstellingen wereldwijd te halen, moet er nog veel gebeuren.

U bent van harte welkom ook úw handtekening onder het Akkoord te zetten, daarvoor moet u toegangskaarten aanvragen. U kunt ze via www.hetakkoordvanschokland.nl bestellen. Let op: het aantal kaarten is beperkt.