Timmermans in Parijs te gast op Tulpenreceptie

Staatssecretaris Timmermans was donderdagavond in Parijs te gast op de jaarlijkse Tulpenreceptie van de Nederlandse Ambassade in Parijs, die ditmaal in het teken stond van de restauratie van het ‘Collège Néerlandais’.

Timmermans (Europese Zaken) was eregast op de Tulpenreceptie (Fête des Tulipes). Deze viering van Koninginnedag stond dit jaar in het teken van de restauratie van het ‘Collège Néerlandais’ in Parijs. Het gebouw is in 1927 ontworpen door de Nederlandse architect Willem Marinus Dudok en werd in 2005 uitgeroepen tot historisch Frans monument.

In zijn toespraak gaf Timmermans aan veel waarde te hechten aan het behoud van dit monumentale Dudok gebouw. “Het Collège Néerlandais is het vlaggenschip van de Nederlandse architectuur in Frankrijk. Het is bovendien een typisch Dudok gebouw. Niet alleen omdat het een gedurfd staaltje Nederlandse architectuur is, maar ook omdat het woonruimte biedt aan Franse en Nederlandse studenten. Daarmee heeft het gebouw een functie als culturele ontmoetingsplaats.”

Timmermans benadrukte verder het belang van het behoud van dit gezamenlijke culturele erfgoed. “Het Collège Néerlandais is een van belangrijkste monumentale gebouwen van de Cité Internationale Universitaire de Paris, dat talloze mogelijkheden biedt om de culturele samenwerking tussen Nederland en Frankrijk verder uit te breiden.”