Timmermans neemt in Eindhoven publicatie ‘Brainport en Route’ in ontvangst

Staatssecretaris Timmermans nam maandag in Eindhoven het boek ’Brainport en Route‘ in ontvangst. De publicatie werd hem aangeboden door de voorzitter van Stichting Brainport en directeur van Philips Electronics Nederland, Harry Hendriks.

Tijdens de boekpresentatie gaf Timmermans (Europese Zaken) een toespraak over het belang van grensoverschrijdende samenwerking voor het versterken van de concurrentiepositie van zowel de regio Eindhoven, als van Nederland in zijn geheel.

Timmermans prees de bedrijven, instellingen en mkb’s die deel uitmaken van Brainport voor hun geloof in de toekomst en het lef om fors te investeren in een periode dat de industrie in en rond Eindhoven er slecht voor stond. “Bedrijven als Philips laten zien dat in Zuidoost Nederland de private investeringen het belang van publieke subsidies ruimschoots overstijgen. De uitdaging voor de overheid is, om ervoor te zorgen dat de regio’s de snelheid wordt gegund om zich verder te ontwikkelen.“

Timmermans benadrukte dat de regio Eindhoven zich alleen kan blijven ontwikkelen als bedrijven over de grenzen durven te denken. “Maar dat betekent wel dat je te maken krijgt met grensoverschrijdende problemen. Met mijn collega ’s Ter Horst (Binnenlandse Zaken), Verhoeven (Economische Zaken) en Donner (Werkgelegenheid) wil ik me ervoor inzetten om deze problemen op te lossen.”, aldus Timmermans.

Brainport is een netwerk van technologiebedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en de overheid, die samenwerken om de concurrentiepositie van Zuidoost-Nederland als Europese technologieregio nog verder te versterken.

In de publicatie ‘Brainport en Route’ wordt stilgestaan bij de laatste ontwikkelingen en activiteiten die binnen Brainport worden ontplooid. Ook geeft de publicatie een overzicht van de projecten en programma’s die de afgelopen jaren tot stand zijn gekomen.