Timmermans onthult logo voor Nederlandse designmaand in Madrid

Staatssecretaris Timmermans onthulde donderdag in Madrid het logo voor de 'Maand van de Nederlands Vormgeving', die daar in maart 2008 plaatsvindt.

Timmermans (Europese Zaken) onthulde het logo samen met wethouder van cultuur van de stad Madrid, Alicia Moreno. Een Spaans-Nederlandse jury koos het winnende beeldmerk uit ruim honderd inzendingen van studenten van Madrileense en Nederlandse van kunst- en designacademies. De winnaar was Jeremie Cornelissen van de Design Academie in Eindhoven. Zijn logo bestaat uit twee Nederlandse leeuwen die met de rug naar elkaar toe een stierenkop vormen.

De Maand van de Nederlandse Vormgeving vindt in maart 2008 plaats in Madrid. Tijdens deze maand zal in de hele stad veel ‘Dutch Design’ te zien zijn. Naast uiteenlopende tentoonstellingen zijn er debatten met bekende Nederlandse ontwerpers, waaronder Hella Jongerius en Irma Boom. Ook worden uitwisselingen georganiseerd tussen Madrileense en Nederlandse kunst- en designacademies en is er een Nederlandse route langs designwinkels.

Timmermans hecht veel belang aan een sterk internationaal cultuurbeleid. “ Nederland is door de eeuwen heen een culturele vrijhaven geweest”, benadrukt hij. De laatste jaren ziet de staatssecretaris in Nederland een groeiende angst voor het vreemde. “Een actief en zelfbewust internationaal cultuurbeleid kan helpen die trend te keren. De Maand van de Nederlandse Vormgeving kan hier een duidelijke bijdrage aan leveren.”