Timmermans ontvangt Britse Climate Change Ambassadors

Staatssecretaris Timmermans heeft vrijdag vijftien Britse jongeren ontvangen die in hun land de ‘Climate Change Award’ hebben gewonnen.

Timmermans (Europese Zaken) verwelkomde de ‘Climate Change Ambassadors’ samen met ambassadeur Lyn Parker op de Britse Ambassade in Den Haag. Timmermans prees de jonge Britten voor hun bevlogenheid en inzet om de klimaatverandering tegen te gaan. “Je hoeft niet groot te zijn om grote daden te verrichten. We moeten op ieder niveau ons steentje bijdragen. Het is geweldig dat jongeren zich betrokken voelen en hun verantwoordelijkheid nemen om iets aan het klimaatprobleem te doen”, aldus Timmermans.

De Climate Change Competition is georganiseerd door het Britse Departement for Environment, Food and Rural Affairs (DEFRA) voor jongeren van 11 tot 18 jaar. Het doel van de competitie is om jongeren en hun omgeving te stimuleren tot het nemen van positieve stappen om de CO2 uitstoot te beperken.

De vijftien prijswinnaars kregen van de organisatie een European Climate Change Expedition naar Nederland aangeboden. Tijdens deze reis, die plaatsvindt van 21 tot en met 23 februari, bezoeken de jongeren interessante Nederlandse projecten op het gebied van energie en klimaatverandering. Zo nemen ze onder andere een kijkje bij het offshore windpark Q7 en bezoeken ze het energieproject de GeWoonboot in Amsterdam.