Timmermans op werkbezoek naar Food Valley

Staatssecretaris Timmermans bracht maandag een werkbezoek aan Oost-Nederland en ging onder andere naar Food Valley in Wageningen.

Timmermans sprak met vertegenwoordigers van Food Valley over het belang van grensoverschrijdende samenwerking en het versterken van de concurrentiepositie van de agrifood sector. Als innovatieplatform brengt Food Valley kennisinstellingen, het midden- en kleinbedrijf en overheden samen, om zo de innovatiekracht van deze sector te bevorderen. Ook werkt Food Valley via Europese projecten veel samen met foodregio’s in andere EU landen, om zo de kennisontwikkeling op Europees niveau te bevorderen.

“De meerwaarde van dit soort Europese projecten zit hem niet alleen de directe resultaten, maar ook in de grensoverschrijdende netwerken die daarbij worden opgebouwd. Food Valley brengt partijen bijeen die anders niet zo snel tot samenwerking zouden zijn gekomen”, aldus Timmermans. “Dat is van belang voor zowel de Nederlandse als de Europese concurrentiepositie.”

Verder bracht de staatssecretaris in Bennekom een bezoek aan een biologische melkveehouderij, waar met Europese subsidies wordt gewerkt aan een duurzame bedrijfsvoering.