Timmermans opent Springdance festival

Staatssecretaris Timmermans opende woensdag, samen met burgemeester Wolfsen, het internationale dansfestival Springdance in Utrecht.

Timmermans refereerde in zijn openingswoord aan de plaats die Utrecht inneemt in de Europese geschiedenis: “In 1713 waren Europese landen te gast in Utrecht om te onderhandelen over vrede, nu bekend als de Vrede van Utrecht. Utrecht zet deze gastvrije traditie voort met een aantal prachtige internationale festivals: Springdance, het festival oude muziek, het Nederlands filmfestival en het festival van Huis aan de werf.”

Springdance is een internationaal festival met hedendaagse dansvoorstellingen en performances van jonge en meer gevestigde choreografen uit verschillende landen. “Ik vind met name de internationale dimensie van Springdance interessant. Want in de aanraking met wat anders is, word je geconfronteerd met je eigenheid. Juist in moderne dans speelt deze vervreemding en herkenning een grote rol” aldus Timmermans.

Met meer dan twintig dansvoorstellingen, performances en workshops op vier verschillende locaties in Utrecht is Springdance één van de grootste dansfestivals van Nederland. In deze editie van Springdance staat het werk van talentvolle dansers en choreografen uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Roemenië centraal.