Timmermans spreekt in Heerlense moskee over interculturele dialoog

Staatssecretaris Timmermans bracht woensdag in Heerlen een bezoek aan de Moskee Parkstad Kuba, waar hij sprak met de burgemeester, leden van het moskeebestuur, buurtbewoners, leerkrachten van de lokale basisschool en de politie over kansen voor integratie in de Heerlense wijk Parkstad.

Timmermans (Europese Zaken) bezocht de Parkstad Kuba moskee in het kader zijn eendaagse werkbezoek aan Limburg. In de discussie met betrokkenen werd duidelijk dat de moskee daarin een belangrijke rol vervult, als ontmoetingsplaats waar moslims en niet-moslims met elkaar in contact komen.

“We staan momenteel voor een vrij fundamentele keuze: kiezen we voor hoop of kiezen we voor angst? De afgelopen week heb ik gezien dat Nederlanders hoop willen, niet angst. Door de dialoog aan te gaan kennis en te maken met andere culturen, kunnen we de angst definitief achter ons laten.”, aldus Timmermans.

Eerder op de dag bracht Timmermans onder andere een bezoek aan het petrochemie bedrijf SABIC in Sittard en hield bij in Aken een toespraak bij de jaarconferentie van de Climate Alliance.