Timmermans wil Europacommunicatie naar een hoger plan tillen

Staatssecretaris Timmermans wil de communicatie over Europa naar een hoger plan tillen. In een brief aan de Tweede Kamer zet hij uiteen hoe het kabinet dat de komende jaren wil aanpakken.

“Debat en communicatie zijn essentieel om de Nederlandse bevolking bij het Europese project te betrekken”, zo stelt Timmermans (Europese Zaken) in zijn weblog. In een brief aan het parlement zet Timmermans uiteen hoe hij de communicatie over Europa de komende jaren wil verbeteren.

“De discussie over Europa ging de afgelopen tijd alleen maar over de Europese spelregels. Nu er na jaren van onderhandelen een nieuw Europees verdrag op tafel ligt, is het zaak om het debat over Europa naar een hoger plan te tillen.”, aldus Timmermans. “Wat doet Europa, wat gaat goed, wat kan beter? Daarover wil ik een doorgaande dialoog aangaan.”

Timmermans ziet daarbij een belangrijke rol weggelegd voor het maatschappelijk middenveld. “De regering kan het publieke debat over Europa niet eigenhandig voeren”, aldus Timmermans. “Ook het parlement, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en andere belanghebbenden moeten een actieve rol spelen. Ik roep al die partijen bij deze op om hun steentje bij te dragen.”