Tsunami project gesteund door Nederland wint prijs

De World Chambers Award 2007 is toegekend aan een hulpproject van de Federatie van Kamers van Koophandel en Industrie in Sri Lanka (FCCISL).

Het project, Back to Business, is uitgeroepen tot het meest efficiënte en innovatieve post-tsunami programma ter wereld. Het programma werd geselecteerd uit 55 projecten uit 38 landen, waaronder Australië, Verenigd Koninkrijk, Canada en Frankrijk.

Het programma is onmiddellijk na de tsunami ontworpen door de FCCISL en de Nederlandse Ambassade in Colombo, Sri Lanka. Het heeft financiële ondersteuning, traumaverwerking- en trainingsprogramma’s geboden aan ondernemingen die waren getroffen door de tsunami. Inmiddels heeft het project 11.120 bedrijven geholpen de schade en productie te herstellen en trauma’s van medewerkers te verwerken. Deze bedrijven zijn opnieuw op de markt gezet, lokaal en internationaal.

Het programma is uitgevoerd door het bedrijfsleven en NGO’s in samenwerking met Nederlandse ambassade. Later hebben ook de Noorse regering en de Sri Lankaanse overheid geld beschikbaar gesteld.