Verhagen: vrijhandelsakkoord met de Golfstaten belangrijk

Het wordt tijd dat snel overeenstemming bereikt wordt over een vrijhandelsakkoord tussen Europa en de Golfstaten. Dat zei minister Verhagen in een gesprek met de secretaris generaal van de Gulf Cooperation Council (GCC), Al Attiyah, over economische samenwerking.

Een vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de lidstaten van de GCC is volgens Verhagen (Buitenlandse Zaken) erg belangrijk. "Economische samenwerking biedt wederzijdse mogelijkheden op het gebied van handel en investeringen en draagt bij aan energiezekerheid", aldus de minister na afloop van het gesprek.

Het gesprek tussen Verhagen en Al Attiyah vond plaats in het kader van de GCC-conferentie die deze week in Nederland is gehouden. Verhagen noemde het van groot belang dat de GCC-landen hebben gekozen voor Nederland. "In een globaliserende wereld hebben we elkaar steeds meer nodig", aldus de minister. " Het is goed om elkaar beter te leren kennen. Er is meer in de Golfstaten dan zand en olie, net zoals er meer is in Nederland dan water en voetbal."