Nieuw onderzoeksterrein IS-academie bekend

De Academie Internationale Samenwerking (IS-Academie) van Buitenlandse Zaken zal dit jaar een traject Landrechten starten. Kennisinstellingen en hulporganisaties die op dit gebied willen samenwerken met het ministerie, kunnen tot 30 maart hun interesse hiervoor kenbaar maken.

Op 6 april organiseert het ministerie een workshop om de potentiële partners voor dit nieuwe traject bij elkaar te brengen. Universiteiten, andere wetenschappelijke onderzoeksinstituten en hulporganisaties kunnen vanaf 17 februari tot 30 maart hun belangstelling voor deelname kenbaar maken aan de IS-academie. Het ministerie neemt contact op met de degene die zich aanmelden.

De IS-Academie bestaat sinds 2005 en is een samenwerkingsprogramma tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken en wetenschappelijke instituten. Doel van de academie is de samenwerking en kennisuitwisseling tussen beleidsmakers en wetenschappers te bevorderen.

Inmiddels lopen er een aantal onderzoekstrajecten. De eerste ronde betrof de volgende onderwerpen: HIV/aids, onderwijs, armoede en goed bestuur, het maatschappelijk middenveld en de Afrikaanse staat. Van de tweede ronde maken deel uit: migratie en ontwikkeling, fragiele staten, hernieuwbare energie en lerende organisatie. Het laatste traject uit de tweede ronde betreft dus Landrechten.