Timmermans: “De crisis biedt kansen”

“We staan voor een nieuwe periode van opbouw waarin Nederland en Europa met zelfvertrouwen de geboden kansen moeten pakken.” Dat zei staatssecretaris Frans Timmermans gisteravond in Leiden. Timmermans sprak in het kader van het Studium Generale dat het ministerie van Buitenlandse Zaken aanbiedt aan de universiteiten van Leiden en Maastricht.

In een volle zaal in het Academiegebouw aan het Rapenburg sprak Timmermans (Europese Zaken) over de kracht die Europa heeft om de huidige crises de baas te worden. Dat de uitgangspositie van Europa veel zelfvertouwen geeft voor de toekomst: “Het gaat voornamelijk om schaal. Europa heeft relatief de best opgeleide bevolking, één markt met alleen al in de EU 470 miljoen consumenten en het beste sociaal economische model. Als we in staat zijn voorop te lopen bij het verduurzamen van onze economie zullen we er in vergelijking met andere delen van de wereld het best uitkomen.”

Het studium generale aan de Universiteit Leiden wordt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken aangeboden. In de serie lezingen worden belangrijke onderwerpen van het buitenlandse beleid belicht door bewindspersonen en andere sprekers namens het ministerie en vanuit de Leidse universiteit.