Nieuwe brochure Basisregistratie Personen

De nieuwe brochure De Basisregistratie Personen: voor de overheid en voor u van het agentschap BPR is op 29 juli 2009 aangeboden aan mevrouw ing. R.M. van Erp-Bruinsma, Secretaris Generaal van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De brochure is geschreven in begrijpelijke taal in het kader van een doelgroep gerichte benadering. Het taalcentrum VU heeft de tekst daarvoor toegankelijker opgesteld.

Uitreiking van de eerste brochure aan mevrouw ing. R.M. van Erp-Bruinsma , Secretaris Generaal van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties  door communicatieadviseur mevrouw H. Aarts

In de brochure wordt onder meer uitgelegd wat de gemeentelijke Basisregistratie Personen inhoudt, waarom deze registratie belangrijk is en welke gegevens hierin opgenomen zijn. Ook wordt uitgelegd waarom iedereen een uniek burgerservicenummer heeft.

De brochure is vertaald in 9 talen: Engels, Frans, Duits, Spaans, Turks, Arabisch, Papiamento, Chinees en Portugees. De Nederlandse en Engelse brochure kunnen door gemeenten eenvoudig besteld worden via de website www.bprbzk.nl (via het bestelformulier brochures). De overige vertalingen kunnen via de website www.bprbzk.nl gedownload worden.

De Nederlandse tekst van de brochure is via de website ook elektronisch beschikbaar (in word) om te gebruiken voor de website van gemeenten.

De brochures Wat u moet weten van de Nederlandse bevolkingsadministratie, Eerste inschrijving in de Nederlandse bevolkingsadministratie en Uw burgerservicenummer komen met de uitgifte van deze nieuwe brochure te vervallen.