Atleten Defensie winnen 3 medailles op NK

Hordenatleet Gregory Sedoc heeft gisteren bij de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek goud veroverd op de 110 meter horden. Bram Som pakte even daarvoor al goud op de voor hem ongebruikelijke 1500 meter hardlopen. Met een bronzen plak op de 100 meter sprint maakte Caimin Douglas het Defensiesucces in het Olympisch Stadion te Amsterdam compleet.

Landmachtsergeant Gregory Sedoc bewees nog eens op het juiste spoor te zitten voor de Wereldkampioenschappen Atletiek in Berlijn, later deze maand. Met 13.55 seconden bleef hij zijn tegenstanders ruim voor.

Ook landmachtcollega Bram Som gaf in Amsterdam een demonstratie van zijn kunnen. Als voorbereiding op zijn WK-race, de 800 meter, liep hij de 1500 meter in 3.46.08 minuut. Zijn concurrenten hadden geen antwoord op de tempoversnelling die hij na 1000 meter inzette.

Eerste luitenant Caimin Douglas, eveneens van de landmacht, trok met 10.60 seconden het brons naar zich toe op de 100 meter sprint. Douglas komt tijdens de WK uit op de 4 x 100 meter estafette sprint.