Afghaanse brigade Uruzgan compleet

Het derde infanteriebataljon van de vierde Brigade van het Afghan National Army (ANA) is gisteren aangekomen in Tarin Kowt. Met de komst van dit zogenoemde kandak is de ANA-brigade van Uruzgan, bestaande uit 6 bataljons, compleet.

De Afghaanse autoriteiten in Uruzgan hebben met deze complete brigade capaciteit om op termijn zelfstandig veiligheid te garanderen voor de lokale bevolking. De zuidelijke provincie was tot nu toe de enige provincie die nog niet over een derde Afghaans infanteriebataljon beschikte.

Komende verkiezingen
Met de komst van de getrainde infanteristen kan het aantal operaties door het Afghaanse leger worden uitgebreid. Dit is nodig om de presidentsverkiezingen van 20 augustus ordelijk te laten verlopen. Vervolgens wordt er met deze uitbreiding een belangrijke stap gezet in de verdere stabilisering en vooruitgang van Uruzgan.

Modern materieel
De militairen van het kandak zijn getraind in de hoofdstad Kabul en uitgerust met modern materieel uit de Verenigde Staten. Militairen van 43 Brigade Verkenningseskadron uit Havelte ondersteunen als Operational Mentor and Liaison Team (OMLT) het Afghaanse bataljon.