Werk van Stanislav zit er op

Het werk van cybercrimineel Stanislav zit er op. In een week tijd hebben zeker drie miljoen mensen ‘Stanislav’ aan het werk gezien. In totaal werd de film door Hyvers ruim zeven miljoen keer doorgestuurd aan vrienden en bekenden. Daarmee is de beoogde doelgroep bereikt. Het internetfimpje zal daarom vanaf woensdagmiddag 17.00 uur niet meer te zien zijn op de Hyvespagina’s.

Het Stanislav-filmpje is onderdeel van de overheidscampagne ‘Veilig Internetten’ en was alleen te zien op de netwerksite Hyves. De start van het filmpje op woensdagochtend 12 augustus is niet vooraf aangekondigd, om het verrassingseffect zo groot mogelijk te houden. Het was de bedoeling dat de bekendheid van ‘Stanislav’ zich als een olievlek onder de Hyvegebruikers zou verspreiden. Exact een week na de start blijkt dat zeker drie miljoen mensen het filmpje één of meerdere keren hebben gezien.

In totaal is het Stanislavfilmpje ruim zeven miljoen keer doorgestuurd aan vrienden en bekenden. Het daadwerkelijke aantal ‘kijkers’ ligt lager dan deze zeven miljoen, omdat één persoon het filmpje meerdere keren doorgestuurd kan hebben gekregen. In het weekeinde van 15 en 16 augustus beleefde ‘Stanislav’ zijn piek met vele duizenden kijkers per uur. Sinds maandag lopen deze aantallen terug.