Algemeen Overleg 3 september 2009 over de WMO

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

DMO/SFI 2951650

21 augustus 2009

Geachte voorzitter,
De vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft besloten tot een Algemeen Overleg (AO) op 3 september 2009. Voor dat overleg staan brieven over het stimuleringsprogramma “beter-in-meedoen”, de tweede en derde tussenrapportage van de evaluatie van de Wmo, de basisfuncties ondersteuning mantelzorg en vrijwilligerswerk en de transparante tariefsopbouw zorgzwaartepakketten geagendeerd.

Het lijkt me goed u te informeren over brieven die ik u de komende tijd in het kader van de Wmo zal doen toekomen. Daarbij gaat het ten eerste om een brief waarin de voortgang van diverse onderwerpen op het terrein van de Wet maatschappelijke ondersteuning wordt beschreven (zoals de wetswijziging, de arbeidsmarkt, aanbesteden en het kwaliteitskader). Deze hoop ik u medio september toe te sturen. Daarnaast gaat het om een brief over de samenhang tussen de Wmo en de Wet werk en bijstand en een brief over de persoonsgebonden budgetten in de Wmo. Ik streef ernaar u deze brieven de eerste week van september toe te sturen.

Los van het bovenstaande, valt het mij op dat het onderwerp Transparante tariefsopbouw zorgzwaartepakketten bij het AO is betrokken. Ik begrijp dat ik niet over de agenda van uw Kamer ga. Desalniettemin geef ik u in overweging dit onderwerp niet tijdens een AO over de Wmo te bespreken.


Hoogachtend,
de Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

mw. dr. J. Bussemaker