Opening onderwijscentrum Deh Rawod

Met de opening van het District Training Centre beschikt Deh Rawod en omgeving vanaf vandaag over een onderwijscentrum, dat moet uitgroeien tot een instelling waar de bevolking vele cursussen kan volgen. Het Nederlandse Provinciale Reconstructie Team (PRT) was voor een groot deel verantwoordelijk voor de bouw ervan.

Het educatieve centrum is gevestigd in een opgeknapte quala en bestaat uit 2 grote leslokalen en een computerruimte. Ook is er een vergaderruimte voor de lokale bevolking. Hoofd PRT Michel Rentenaar is enthousiast over de mogelijkheden die het biedt: “De participatie van bevolking in de economische en sociale wederopbouw van het land is van essentieel belang. Investeringen in deze gebieden is investeren in de bevolking. Dit onderwijscentrum is weer een stap vooruit in het verbeteren van hun levensomstandigheden.”

Voorbeeld

Bij de opening waren naast commandant Task Force Uruzgan, brigadegeneraal Marc van Uhm en civiel vertegenwoordiger Michel Rentenaar, diverse Afghaanse autoriteiten aanwezig onder wie afgevaardigden van de ministeries van onderwijs, economische zaken en landbouw. De adjunct-gouverneur van Uruzgan, Mohammed Ismael is opgetogen over de nieuwe instelling: “Dit is een mooie plek om de levensomstandigheden van de bevolking te verbeteren en we hopen hier veel lessen te geven. Het feit dat mensen iets kunnen leren voor het leven, dat is zó belangrijk! Laat dit onderwijscentrum een voorbeeld zijn voor andere districten in de omgeving.”