Prijs voor succesvolle aanpak agressie tegen hulpverleners

Tot en met 31 augustus 2009 kunnen werkgevers met een publieke taak, die erin slagen agressie en geweld tegen de werknemers te verminderen, zich nog inschrijven voor de Veilige Publieke Taak Award. Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stelt 25.000 euro in het vooruitzicht voor de meest succesvolle aanpak van agressie en geweld. Op 8 oktober wordt de cheque, samen met de Veilige Publieke Taak AWARD uitgereikt op de VPT-Beurs in Amersfoort.

Hulpverleners, handhavers, toezichthouders en dienstverleners krijgen regelmatig te maken met agressie en geweld bij de uitoefening van hun publieke taken. Dat is onacceptabel. Minister Ter Horst vindt het belangrijk dat er meer aandacht komt voor de successen in de bestrijding van deze agressie en geweld. Succesvolle maatregelen kunnen worden overgenomen door andere organisaties, zodat gezamenlijk wordt gewerkt aan een veiligere publieke taak.

Onder voorzitterschap van de secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mevrouw Van Erp-Bruinsma, zal een jury de inzendingen voor de Veilige Publieke Taak AWARD beoordelen en drie inzendingen nomineren. De genomineerden mogen hun aanpak presenteren op 8 oktober aanstaande op de VPT Beurs in Amersfoort, alwaar het publiek de uiteindelijke winnaar zal kiezen.

Naast mevrouw Van Erp-Bruinsma bestaat de jury uit:

  • mevrouw Barth, voorzitter van de brancheorganisatie GGZ Nederland
  • mevrouw Bonhof, vice voorzitter HBO-raad, collegevoorzitter Hogeschool Utrecht
  • de heer Heeres, hoofdcommissaris regio Midden- en West-Brabant
  • mevrouw Jorritsma-Lebbink, voorzitter bestuur VNG
  • de heer Meerstadt, president-directeur Nederlandse Spoorwegen
  • mevrouw Snoey, voorzitter Abvakabo FNV

Meer informatie en inschrijven tot en met 31 augustus 2009 kan op:

Veiligepublieketaak.nl