Oirschot – Uruzgan van start

De kazerne in Oirschot was vanmiddag het decor van een televisiepremière. Omroep Brabant presenteerde vol trots de nieuwe tv-serie 'Oirschot – Uruzgan'. Vier jonge militairen van 13 Gemechaniseerde Brigade zijn een jaar lang door verslaggevers van Omroep Brabant gevolgd in de voorbereidingen op hun missie in Uruzgan.

In de serie zien we de voorbereidingen, zowel militair als privé, het afscheid van familie en vrienden en het verblijf in Uruzgan. De serie laat in 17 afleveringen zien wat het betekent voor jonge mensen en hun thuisfront om op missie te gaan.

Journalisten Helmut Boeijen en Jan Waalen van Omroep Brabant volgden de vier Brabantse militairen en hun families terwijl zij zich voorbereiden op hun uitzending in Uruzgan. De documentairereeks geeft een indringende kijk in het leven van deze vier militairen; de missiegerichte instructie, de schietseries, thuisfrontinformatiedagen, cursussen en trainingen, een tandartsbezoek en het kleden. Dit is slechts een kleine greep uit de vele militaire onderwerpen die in de documentaire de revue passeren. Ook de persoonlijke onderwerpen blijven niet onderbelicht: hoe bereid je thuis voor op de missie, hoe gaan partner en familie om met de missie en hoe ga je als mens om met een uitzending.

'Oirschot - Uruzgan' is vanaf 11 september te zien op Omroep Brabant TV en nu al op De website van Omroep Brabant.