Meer academici voor de klas

De ministerraad heeft vandaag op voordracht van staatssecretaris Van Bijsterveldt ingestemd met het wetsvoorstel dat de mogelijkheden uitbreidt om tot leraar te worden benoemd in het voortgezet onderwijs.

Met als doel méér academici voor de klas te krijgen. Afgestudeerde bachelors krijgen, als zij tijdens hun studie een zogenaamde educatieve minor halen, de bevoegdheid les te geven op de mavo en de eerste drie jaren van havo en vwo.
Van Bijsterveldt: "'Door de educatieve minor kunnen studenten al vroeg ontdekken wat een geweldig vak het leraarschap is, en boren we nieuw goud aan om de kwaliteit van het onderwijs te vergroten'

Hoewel de educatieve minor wettelijk nog moet worden verankerd, heeft de Tweede Kamer Van Bijsterveldt eerder dit jaar groen licht gegeven om vooruitlopend op de wet de minor te starten voor universitaire bachelor studenten. Dit studiejaar gaan er al tien universiteiten mee van start. De eerste signalen over het aantal studenten dat dit jaar van plan is een educatieve minor te volgen, zijn veelbelovend. Op 30 september vindt de landelijke lancering van de educatieve minor plaats op de Vrije Universiteit van Amsterdam.