Kabinet doet mee aan Dag van de Duurzaamheid

9 september 2009 is de Dag van de Duurzaamheid. Het kabinet doet ook mee aan deze dag. Zo hebben de ministers Cramer (VROM) en Eurlings (VenW) 415 elektrische auto's aangeschaft.

Op de Dag van de Duurzaamheid vinden honderden activiteiten plaats. De stichting Urgenda organiseert de dag. Er zijn congressen en tentoonstellingen en activiteiten op scholen. Ook worden er duurzame producten gelanceerd.

Een duurzame samenleving is een van de prioriteiten van het kabinet. Daarom wil het kabinet deelnemen aan deze dag. Zo huldigt minister Ter Horst de meest duurzame gemeenten.

Elektrische auto's

Minister Cramer schaft 15 elektrische auto's aan, minister Eurlings 400. Zij willen hiermee bijdragen aan de productie en verkoop ervan.

De aankoop maakt deel uit van een tijdelijke samenwerking van bedrijven en organisaties om 3000 elektrische bedrijfswagens aan te schaffen.

Duurzaam bosbeheer

Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) bracht een bezoek aan een bouwterrein van het nieuwe stadskantoor in Den Haag. Hierbij waren ook onder meer vertegenwoordigers van de houthandel, bouwbedrijven en maatschappelijke organisaties aanwezig.

Koenders is enthousiast over het initiatief van Nederlandse bouwbedrijven om voortaan zoveel mogelijk duurzaam tropisch hardhout te gebruiken.

'Veel mensen in ontwikkelingslanden zijn voor hun werk en inkomen afhankelijk van duurzaam beheer van tropisch bos. Gecertificeerd hout zorgt ervoor dat er met hun belangen en het milieu rekening gehouden wordt', aldus Koenders.

Voedselverspilling

Minister Verburg (LNV) bezoekt het Leger des Heils in Rotterdam.

Deze organisatie laat een systeem ontwikkelen om het voedsel dat bedrijven aanbieden, beter te gebruiken voor de duizenden maaltijden die het Leger der Heils verzorgt. De plannen sluiten aan bij het beleid van Verburg om voedselverspilling terug te dringen.

Meer nieuwsberichten