Minister: gasopslag in Bergen opnieuw bezien

Gasopslag in lege gasvelden is veilig, schrijft minister Van der Hoeven in antwoord op Kamervragen over gasopslag in Bergen.

Toch zal de minister gasopslag in Bergen 'nogmaals zorgvuldig bekijken', met name in het licht van 'aardtrillingen en de mogelijke keuze voor een andere puttenlocatie'.

De vragen gingen over de zorgen van se gemeente Bergen over het opslaan van aardgas als buffervoorraad in het inmiddels lege gasveld Bergermeer.

Hoewel de minister overtuigd is van de veiligheid wil zij gasopslag in het Bergermeer nogmaals bekijken: 'Tijdens het gesprek [met B&W van Bergen] heb ik een goed inzicht gekregen in de zorgen van de gemeente Bergen omtrent de mogelijk vergrote kans op aardtrillingen en de mogelijke keuze voor een andere puttenlocatie dan het Meest Milieuvriendelijke Alternatief.

Mede hierdoor heb ik besloten om bovengenoemde zaken nogmaals zorgvuldig te bekijken alvorens het rijksinpassingsplan naar buiten te brengen.' Overigens heeft TAQA Energy al vergunningen om het Bergermeer-gasveld te exploiteren.