Minister Verhagen met Kroonprinselijk paar bij herdenking 9/11

Minister Verhagen heeft ZKH Prins Willem Alexander en HKH Prinses Máxima vergezeld bij de herdenking van de slachtoffers van 9/11. Ze namen deel aan een ceremonie bij Ground Zero, waarbij veel nabestaanden aanwezig waren.

Tijdens de ceremonie werden de namen van de meer dan 2600 slachtoffers voorgelezen. Er werd een moment van stilte in acht genomen op de momenten dat de vliegtuigen zich 8 jaar geleden in de torens van het World Trade Center boorden.

'Vrijheid, openheid en respect voor elkaar, zijn waarden die Nederland door de historische verbintenis deelt met de Verenigde Staten', aldus minister Verhagen (Buitenlandse Zaken). 'Op 9/11 herdenken we de slachtoffers van terrorisme en onderstrepen we dat we die waarden willen verdedigen.'

In het National September 11 Memorial & Museum, dat uitkijkt op de plaats waar het WTC zich bevond, spraken het Kroonprinselijk paar en de minister met de weduwe van één van de slachtoffers en kregen ze uitleg over de bouwplannen op Ground Zero.

Op de ceremonie volgde een dienst in de Collegiate West End Church in Manhattan, de directe opvolger van de Nederlands-Gereformeerde kerk uit 1628.