Prinsjesdagwebsite live

Op dinsdag 15 september is het weer Prinsjesdag. Op deze dag worden de plannen van het kabinet voor 2010 bekend gemaakt. Op de website www.prinsjesdag2009.nl is alles te vinden over Prinsjesdag, de kabinetsplannen en wat het effect daarvan op u is.

De kabinetsplannen voor 2010 raken ons allemaal, maar wat gaan we ervan merken? Op de website krijgt u hier op diverse manieren antwoord op. Ook vindt u algemene informatie over Prinsjesdag, zoals foto’s van de Koninklijke familie en de hoedjes, de routebeschrijving van de Gouden Koets en andere leuke weetjes.

Effect op u
In het onderdeel ‘effect op u’ zijn kabinetsplannen voor 2010 voor een aantal doelgroepen op een rijtje gezet. Dit jaar is er ook een widget “effect op u” beschikbaar. Met deze widget kunt u als beheerder van een website uw bezoekers op de hoogte brengen van de kabinetsplannen voor 2010. De widget toont de informatie zoals die ook te zien is in het onderdeel "effect op u".

Miljoenennota
Het is mogelijk om de Miljoenennota op thema’s te doorzoeken en u vindt op de site een samenvatting van de Miljoenennota waarin naast een toelichting op de kabinetsplannen ook wordt ingegaan op de economische en financiële situatie van Nederland. En natuurlijk staan de cijfers op een rijtje: de rijksuitgaven en rijksinkomsten, de uitgaven per departement met interessante feiten over waar het geld aan wordt uitgegeven.

De Prinsjesdag van…
Wat vinden Nederlanders van Prinsjesdag en de kabinetsplannen? Dit hebben we aan een aantal bekende en minder bekende Nederlanders gevraagd met als resultaat video’s en interviews met o.a. Leo de Haas (Blik op de weg), Fatma Genç (SpangaS) en Pieter Wijnen (paprikateler in Limburg).

Embargo
Op dinsdag 15 september om 15.15 uur verstrijkt het embargo en is alle informatie op de website beschikbaar. Tot die tijd is de informatie op de website beperkt tot algemene informatie over Prinsjesdag en foto’s van 2008.

Meer informatie:
www.prinsjesdag2009.nl