Luchtmachtbasis De Peel open voor het publiek (video)

De Groep Geleide Wapens (GGW) van de Koninklijke Luchtmacht bestaat dit jaar 50 jaar. Om dit te vieren zijn zaterdag de poorten van de basis open voor iedereen die een kijkje wil nemen in de wereld van de geleide wapens.

Bezoekers kunnen diverse luchtverdedigingssystemen bekijken zoals het Patriot- en NASAMS-systeem.

Demoteam
Naast een staticshow van vliegtuigen zijn er tijdens de middag diverse vliegdemonstraties waaronder van het F-16 Solo Display Team. De drumfanfare van de Koninklijke Luchtmacht verzorgt tweemaal een optreden. Verder worden demonstraties gegeven door Bureau Militaire Sport en door de rijschool met voertuigen.

Werken bij de luchtmacht
Voor belangstellenden in een baan bij de luchtmacht is een speciale wervingstent ingericht. In deze tent is een banenmarkt waar jongeren informatie kunnen krijgen over de diverse carrièremogelijkheden.

De Peel
Luchtmachtbasis De Peel is al 15 jaar de thuisbasis van de Groep Geleide Wapens van de luchtmacht. Met behulp van het Patriot-wapensysteem zorgt de GGW voor luchtverdediging overal waar dit nodig is.

Het terrein is open van 10.00 tot 17.00 uur.

Dit is een introductiefilmpje, gemaakt in het kader van het 50-jarig bestaan van de Groep Geleide Wapens van de Koninklijke Luchtmacht. Op 19 september is er een open huis op Luchtmachtbasis De Peel. De toegang is gratis.