Armen Tarin Kowt ontvangen schapenvlees voor Ramadan

De lokale Afghaanse autoriteiten hebben vandaag vlees uitgedeeld bij een moskee in Tarin Kowt. De geste vloeit voort uit de Islamitische cultuur, waarin het gebruikelijk is voor de armen in de samenleving te zorgen door het geven van giften. Vooral weduwen, gehandicapten en werklozen komen in aanmerking voor het voedsel, waarmee ze het einde van de Ramadan kunnen vieren.

De afsluiting van de vastenmaand Ramadan wordt gevormd door Eid, het Suikerfeest. Dit is het moment voor welgestelden en werkgevers om de minder bedeelden iets extra’s toe te stoppen. In Afghanistan gebeurt dit traditioneel met schapenvlees voor de zogeheten Iftarmaaltijd die het einde van de vasten markeert. In die geest schonk de Nederlandse missie, in samenwerking met de Afghaanse overheid, eenmalig schapenvlees aan de arme inwoners van Tarin Kowt.

Selectie

Lokale contactpersonen van het Provinciaal Reconstructie Team in Tarin Kowt en de provinciale afdeling van het Afghaanse ministerie van Sociale Zaken hebben samen een lijst van arme families opgesteld. Sociale Zaken ziet toe op de verstrekking van het schapenvlees aan de geselecteerde families.