Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het ministerie van Economische Zaken 28 september t/m 2 oktober 2009.

Minister Maria Van der Hoeven

Maandag 28 september:
14.00 - 16.30 uur: Werkbezoek Innovatie in de zorg, samen met minister Klink van VWS
In gezelschap van minister Klink een werkbezoek aan het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) te Gouda. Dit werkbezoek staat in het teken van de Maatschappelijke Innovatie Agenda Gezondheid. Het onderwerp is "innovatie en ondernemerschap in de zorg".
Locatie: Groene Hart Ziekenhuis, Graaf Florislaan, 77 Gouda.

Dinsdag 29 september:
10.00 - 10.30 uur: Presentatie elektrische dienstauto ministerie EZ
Minister Van der Hoeven presenteert de eerste elektrische dienstauto voor personenvervoer binnen het Rijk, de Toyota Prius Plug in Hybride. De auto gaat gebruikt worden voor stedelijk vervoer van de bewindslieden en ambtelijke top.
Locatie: Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag

16.00-17.00 uur: Start van de maatschappelijke dialoog over Nanotechnologie
De Commissie Maatschappelijke Dialoog Nanotechnologie presenteert de dialoogagenda en biedt deze aan minister Maria van der Hoeven aan. De onafhankelijke Commissie Maatschappelijke Dialoog Nanotechnologie - onder voorzitterschap van Prof. dr. Peter Nijkamp - is een half jaar geleden ingesteld om de maatschappelijke meningsvorming over nanotechnologie te stimuleren. De afgelopen maanden heeft de Commissie geïnventariseerd welke thema's volgens belanghebbenden en andere geïnteresseerden een rol spelen of zouden moeten gaan spelen in de maatschappelijke dialoog. Ook is er in opdracht van de Commissie een nulmeting gehouden onder burgers naar hun kennis en mening over nanotechnologie.
Locatie: Nieuwe Kerk Spui 175, Den Haag.

17.30-18.00 uur: Aftrap Business Angels Netwerken Nederland
Sinds 2005 geeft EZ een impuls aan de ontplooiing van Business Angels investeringen in Nederland via het Business Angel Programma. Het programma heeft als doel de bekendheid van informal investment te vergroten. Het programma maakt het mogelijk dat ondernemers op zoek naar risicokapitaal en (potentiële) Business Angels via regionale voorlichtingsbijeenkomsten bij elkaar worden gebracht. De netwerken NeBIB, Maxwell Group, Schretlen & Co/KplusV Organisatieadvies, TINN, Meesters van de Toekomst, Flevolands Informal Investment Netwerk en BiD Network hebben het initiatief genomen om de stichting Business Angels Netwerken Nederland op te zetten. De schatting van experts is dat nieuwe integrale Business Angel Programma zal leiden tot minimaal 25 miljoen euro aan extra financiering per jaar voor ondernemingen.
Locatie: Pesthuis in het auditorium - Museum Naturalis, Darwinweg 2, Leiden

Woensdag 30 september:
11.30 - 12.00 uur: In ontvangstname Jaarboek Bedrijventerreinen
In het Jaarboek beste bedrijventerreinen worden 25 op kwaliteit geselecteerde bedrijventerreinen door deskundigen beschreven en geanalyseerd. Dankzij het boek kunnen beheerders van andere terreinen nuttige informatie verkrijgen om ook de kwaliteit van hun terreinen op een hoger plan te brengen.
Locatie: Ministerie EZ, Bezuidenhoutseweg 30 Den Haag.

15.15 - 16.30 uur: Lancering Netherlands Space Office
De minister lanceert de nieuwe Nederlandse ruimtevaartorganisatie Netherlands Space Office (NSO). Dat doet zij door samen met de Nederlandse astronaut André Kuipers vier astronauten uit het ruimtevaartproject voor 4 VWO van het Northgo-college uit Noordwijk een 'go for launch' te geven. De lancering is het slotstuk van een middag die in het teken staat van de toekomst van de Nederlandse ruimtevaart.
Locatie NSO, Juliana van Stolberglaan 3 in Den Haag.

17.15 - 18.30 uur: Werkbezoek Aqua Phyto Schiphol
De minister brengt een bezoek aan het algenbassin op Schiphol. Tijdens het bezoek wordt een toelichting gegeven op de innovatieve proef waar op basis van micro-wieren water wordt gezuiverd. De proef met het algenbassin is begin dit jaar van start gegaan en heeft als doel kennis en praktijkervaring op het gebied van waterzuivering op te doen. De eerste resultaten van de proef zullen aan de Minister bekend worden gemaakt. Het algenbassin is een gezamenlijk initiatief van Amsterdam Airport Schiphol en AquaPhyto, een biotechnologische onderneming gespecialiseerd in micro-wieren.
In verband met vervoer naar de locatie is aanmelden vooraf noodzakelijk. Dit kan door vóór 28 september 17.00 uur een mail te sturen naar press@schiphol.nl.

19.30 - 23.00 uur: 1e termijn Wetgevingsoverleg Kernenergie
Locatie: Tweede Kamer, Den Haag

Donderdag 1 oktober:
13.00 - 13.45 uur: Speech 90 jarig bestaan Algemene Werkgevers Vereniging Nederland
Minister zal o.a. ingaan op AOW problematiek
Locatie: Van Nelle Fabriek Rotterdam

14.30.-18.30uur: 2e termijn Wetgevingsoverleg Kernenergie
Locatie: Tweede Kamer, Den Haag

Staatssecretaris Frank Heemskerk

Maandag 28 september:
14.00-17.30 uur: Heemskerk opent Holland Gateway op Schiphol
Heemskerk opent de Holland Gateway in het World Trade Centrum op Schiphol. Holland Gateway is een internationaal en zakencentrum dat tot doel heeft buitenlandse ondernemingen en kennismigranten welkom te heten in Nederland.
Locatie: Holland Gateway, WTC Schiphol Airport, Schiphol Boulevard 167, Schiphol
Aanmelden: Joyce van Elck, Economische Zaken: J.N.vanElck@minez.nl / 070-379 6015

Dinsdag 29 september:
14.45-15.45 uur: Inschrijving ministerie van Economische Zaken in het Handelsregister
Heemskerk schrijft op 29 september aanstaande zijn ministerie in, in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel Den Haag. Daarmee is Economische Zaken het eerste geregistreerde departement sinds de nieuwe Handelsregisterwet van kracht is (1 juli 2008).
Locatie: Kamer van Koophandel, Koningskade 30, Den Haag

16.00-18.00 uur: Dag van de Economie in Transvaal
Heemskerk bezoekt samen met minister Van der Laan en staatssecretaris Van Bijsterveldt de Haagse wijk Transvaal om samen met de wethouders Dekker, Norder en Kool het startsein te geven van een economisch investeringsprogramma voor de wijk. Het investeringsprogramma omvat de vestiging van een reeks leerwerk- en stageplaatsen in de wijk en een gezamenlijk financieel ondersteuningspakket door de "Vrienden van Transvaal", een coalitie van particuliere investeerders, overheid en corporaties.

18.30-20.00 uur: Algemeen Overleg Lex Silencio Positivo
Locatie: Tweede Kamer, Den Haag

Woensdag 30 september:
09:00-10:00 uur: Bijeenkomst geschillencommissies.
Sinds begin 2009 zijn er meer dan elf nieuwe geschillencommissies bijgekomen. In totaal zijn er nu meer dan 44 voor uiteenlopende branches. De geschillencommissies spelen een belangrijke rol in het consumentenbeleid van Heemskerk. Consumenten kunnen via de geschillencommissies op een laagdrempelige manier en tegen geringe kosten hun recht halen. De nieuwe commissies zijn mede met steun van EZ, de consumentenbond en het Ministerie van Justitie tot stand gekomen. Heemskerk en Hirsch Ballin zetten tijdens een feestelijke bijeenkomst alle nieuw toegetreden branches in het zonnetje.
Locatie: ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag
Aanmelden via Edwin van Scherrenburg, 070-3796464, e.v.vanscherrenburg@minez.nl

13.30-16.00 uur: Opening nieuw CBS-gebouw in Heerlen
Hare Majesteit de Koningin opent het nieuwe gebouw van het Centraal Bureau voor de Statistiek in Heerlen. De opening vindt plaats in aanwezigheid staatssecretaris Heemskerk. Het nieuwe CBS-gebouw vervangt het naastgelegen oude gebouw.
Locatie: CBS, Weg 11, Heerlen

Donderdag 1 oktober:
9.30-10.00 uur: Overhandiging boek 'De strategie versnelling' door Alfred Griffioen
Locatie: ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag

13.00-15.30 uur: Algemeen Overleg 'Creatieve Industrie'; Ontwikkeling sectoren muziek, film en gaming samen met de minsters van Economische Zaken en OCW
Locatie: Tweede Kamer, Den Haag

16.00-17.00 uur: Algemeen Overleg Raad voor Concurrentievermogen
Locatie: Tweede Kamer, Den Haag

17.00-21.30 uur: Symposium Bond van Adverteerders (90 jaar)
Heemskerk spreekt tijdens het jubileum van BVA bond van adverteerders dat wordt gevierd onder de titel: 'BVA 90 jaar, 10 voor 100! Adverteerders nemen hun verantwoordelijkheid.' Ter gelegenheid van haar 90-jarig bestaan haalt BVA David Plouffe, de campagnestrateeg van Barack Obama, naar Nederland. Plouffe zal spreken over de onverwacht succesvolle en innovatieve campagne van Obama en de toekomst van het campagnevoeren. Christian van Thillo -CEO van het zeer invloedrijke mediabedrijf De Persgroep- is een van de hoofdgasten.
Locatie: RAC Hallen, Den Haag

Vrijdag 2 oktober:
09:30-10:30 uur: Ontmoeting met de Spaanse staatssecretaris Francisco ROS PERÁN.
Centraal staat onder andere de bijdrage van Spanje (komend voorzitter van de EU) aan de WCIT. WCIT is het grootste ICT-evenement van de wereld dat in mei 2010 in Nederland plaatsvindt. Spanje en de EU steunen WCIT 2010 dat door Nederland wordt georganiseerd. WCIT is volgens Heemskerk dé gelegenheid om Nederland internationaal op de kaart te zetten als dé ICT-Gateway van Europa. Na afloop van de ontmoeting is er de gelegenheid voor de pers om vragen te stellen aan de twee bewindslieden.
Aanmelden: Edwin van Scherrenburg, 070-3796464, e.v.vanscherrenburg@minez.nl
Locatie: ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Directie Communicatie: (070) 379 6442.