Brug in Uruzgan feestelijk geopend

In Uruzgan is de brug bij Kowtwal nabij Tarin Kowt gisteren officieel geopend. In aanwezigheid van vele hoogwaardigheidsbekleders werd een lint doorgeknipt waarna dit belangrijke stuk infrastructuur meteen in gebruik werd genomen. Afghanen ontwierpen en bouwden de brug met steun van ISAF.

In aanwezigheid van plaatsvervangend gouverneur van Uruzgan Haji Khoday Rahim Khan is de ruim 200 meter lange overspanning geopend. Brigadegeneraal Marc van Uhm, commandant van Task Force Uruzgan, Michel Rentenaar, directeur van het Provinciaal Reconstructie Team en de Australische generaal Mark Kelly waren ook bij de ceremonie aanwezig.

Verkeersknooppunt

De brug over de Rud-E Dorofshan-rivier vormt een belangrijk verkeersknooppunt binnen de provincie Uruzgan. De overspanning verbindt de hoofdstad Tarin Kowt met het noordelijke gelegen Deh Rashan-gebied en de ingang naar de Baluchi-vallei. Voorheen was de bevolking aangewezen op een aantal doorwaadbare plaatsen. Bij hoogwater was een bereden overgang helemaal niet mogelijk.

Met de komst van deze brug is verkeer over de rivier altijd mogelijk, wat uiteindelijk ook de economische groei ten goede komt.