Bezoek aan VS voor VN-vergadering en G20

Een kabinetsdelegatie is van 20 tot en met 26 september 2009 in New York voor de Algemene Vergadering van de VN. Daarnaast wonen minister-president Balkenende en minister Bos de G20-top bij in Pittsburgh.

De kabinetsdelegatie bestaat uit minister-president Balkenende, minister Verhagen (BZ), minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en minister Cramer (VROM).

Tijdens de ontmoetingen op en rond de VN-vergadering en de G20-top staan centraal: duurzaam economisch herstel, de strijd tegen klimaatverandering, kernontwapening en de voortgang van de Millenniumontwikkelingsdoelen.

Op het programma staat onder meer:

Top Klimaatverandering

Minister Cramer (VROM) bezoekt in New York een aantal voorbesprekingen voor de klimaattop van Kopenhagen, die medio december 2009 plaatsvindt. In het klimaatakkoord moeten volgens minister Cramer concrete bedragen komen voor de aanpak van klimaatverandering.

Op 22 september bezoeken minister-president Balkenende en de ministers Koenders en Cramer de VN-top over klimaatverandering.

Minister-president Balkenende noemt de VN-top bemoedigend. 'Het gevoel dat we een succes moeten maken van Kopenhagen is sterker geworden'.