Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken: 12 oktober t/m 18 oktober 2009

Minister Van der Hoeven

14 oktober en 15 oktober : ministersbijeenkomst International Energy Agency
Voorzitten tweejaarlijkse ministersbijeenkomst van het International Energy Agency (IEA) op 14 en 15 oktober a.s. in Parijs.
Het is voor het eerst dat ministers van de 28 bij het IEA aangesloten landen bijeenkomen samen met de energieministers van
Rusland, China en India. De ministersbijeenkomst Responding to Energy Challenges in Partnership wordt gezien als een belangrijke opmaat naar de klimaatconferentie in Kopenhagen en heeft als thema's de voorzieningszekerheid en de klimaatverandering.

De ministersbijeenkomst vindt plaats in het conferentiecentrum van de OESO, Rue André Pascal 2 te Parijs. Op woensdag 14 oktober zullen minister Van der Hoeven en IEA-directeur Tanaka gezamenlijk de media te woord staan van 11.30 tot 12.15 uur.
Op donderdag 15 oktober is om 13.00 uur een slotpersconferentie over de resultaten van de ministersbijeenkomst voorzien.

Staatssecretaris Heemskerk

11 oktober t/m 15 oktober: economische missie Turkije.
Staatssecretaris Heemskerk brengt van 11 tot en met 15 oktober 2009 samen met een economische missie van vijftig bedrijven een bezoek aan Turkije. Tijdens zijn bezoek aan Turkije spreekt Heemskerk met verschillende collega-ministers zoals vice-premier verantwoordelijk voor de coördinatie van het economisch beleid Babacan, minister voor Buitenlandse Handel Caglayan, minister of State Yilmaz en minister voor Industrie en handel Ergün. Ook opent hij een nieuw kantoor van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA). Daarnaast is er tijdens het bezoek aandacht voor Dutch Design. Heemskerk bezoekt de steden Istanbul en Ankara.

Vrijdag 16 oktober
14.00-14.30 uur: economische diplomatie
Staatssecretaris Heemskerk houdt een speech over de toenemende betekenis van economische diplomatie.
De speech vindt plaats tijdens een conferentie over economische diplomatie na 2010, dat Instituut Clingendael samen
met het ministerie van Economische Zaken organiseert. Locatie: Institute Clingendael, Clingendael 7, 2597 VH Den Haag

Mededeling aan redacties (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Directie Communicatie: (070) 379 6442.