Duco Stadig toezichthouder bij Servatius

Minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie stelt de heer Duco Stadig als externe toezichthouder aan bij woningcorporatie Servatius.

De heer Stadig krijgt de opdracht erop toe te zien dat er een nieuwe Raad van Toezicht tot stand komt. Ook moeten de financiële problemen worden opgelost. Servatius is met name in de financiële problemen gekomen door de bouw van een nieuwe universiteitscampus. Financiering van de campus heeft (mede) plaats gevonden op basis van woningbezit dat zonder toestemming van de minister is overgedragen aan een BV. De heer Stadig zal er ook op gaan toezien dat deze situatie wordt hersteld.

Drs. D.B. Stadig (1947) is econoom. Hij was gedurende 17 jaar ambtelijk secretaris van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties en 12 jaar wethouder van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken in Amsterdam.

Momenteel is hij als strategisch adviseur werkzaam bij Boer, Hartog, Hooft Consultancy te Amsterdam. Hij is commissaris bij Zuidas Amsterdam en voorzitter van de Vereniging Deltametropool. Ook was hij lid van de Commissie Elverding.