Innovatienetwerk duurzame infrastructuur en gebiedsontwikkeling opgericht

Het overheidsbeleid voor infrastructuur en ruimte krijgt een impuls met de oprichting van een nieuw netwerk: INDIGO. Dit Innovatienetwerk Duurzame Infrastructuur en Gebiedsontwikkeling gaat bij zowel rijkspartners als de decentrale overheden de procedures voor infrastructuur versnellen en verbeteren.

Rijkspartners en de decentrale overheden waren intensief op zoek naar nieuwe vormen van samenwerking op het gebied van van infrastructuur en ruimte. De samenwerking moet leiden tot zowel inhoudelijke als procesmatige verbeteringen. Inhoudelijk wil men de ruimtelijke kwaliteit van weg en omgeving vergroten, zo mogelijk in samenhang met andere vervoersmodaliteiten. Procesmatige winst moet geboekt worden uit het versnellen en verbeteren van procedures voor infrastructuur.

Dagelijkse praktijk

Het netwerk bestaat uit professionals die vanuit de rol en expertise binnen hun organisatie in de praktijk van alle dag staan. De leden van het innovatienetwerk zijn de provincies, vier ministeries (V&W, VROM, LNV, OCW), drie uitvoerende diensten (RWS, DLG, RCE), het college van Rijksadviseurs en stadsregio’s. Het Steunpunt Gebiedsgericht Werken van de afdeling Inpassing Netwerken faciliteert INDIGO (Innovatienetwerk Duurzame Infrastructuur en Gebiedsontwikkeling). Drie keer per jaar wordt een landelijke netwerkbijeenkomst gehouden.

Voor meer informatie over het Steunpunt Gebiedsgericht Werken of INDIGO kunt u voorlopig nog terecht bij het contactadres van het voormalige Steunpunt Routeontwerp, te bereiken via info@routeontwerp.nl