Kamp Holland eert gesneuvelde militairen

Nederlandse militairen hebben vanochtend in Uruzgan stilgestaan bij 2 gesneuvelde collega’s. Tijdens een bijzonder appel zijn de naamplaatjes van Kevin van de Rijdt en Mark Leijsen op het herdenkingsmonument van Kamp Holland onthuld.

Commando’s van Task Force 55, de eenheid van Kevin van de Rijdt, en militairen van het Operational Mentoring Liaison Team (OMLT), de eenheid van Mark Leijsen, onthulden de naamplaatjes.

Tijdens het appel sprak de commandant van TFU-VII, brigadegeneraal Marc van Uhm, met respect over de gesneuvelde collega’s: “Dit monument is een tastbaar bewijs dat ons herinnert aan de 21 gesneuvelde collega’s. Neem de tijd om bij dit monument stil te staan. Het is aan ons om de herinnering aan Kevin en Mark levend te houden.”

Ultieme offer
De humanistische raadsvrouw sprak over de verbondenheid van de uitgezonden militairen en de vlootpredikant weidde zijn rede aan het ultieme offer dat door de militairen is gegeven in de strijd voor de vrede. Na de toespraken werd een minuut stilte in acht genomen en werd tot besluit het Wilhelmus gespeeld.